טיפול במילים פשוטות

פשוט להבין - פשוט ליישם

אמון בסיסי

“ההפגנה הראשונה של אמון חברתי אצל התינוק מתבטאת בקלות שבה הוא ניזון, בעומק שנתו, ובשחרור מערכת העיכול שלו. אם מתפתח חוסר אמון, הילד עשוי להגיב בזעם או בפחד.”

המושג “אמון בסיסי” (Basic Trust) בפסיכולוגיה פותח על ידי אריך אריקסון (Erik Erikson), פסיכואנליטיקאי והתפתחותן ידוע.

המושג מופיע בשלב הראשון מתוך שמונת שלבי ההתפתחות הפסיכו-חברתית שגיבש. לפי אריקסון, השלב הראשון, המתרחש בשנת החיים הראשונה (0-1), נקרא “אמון מול חשדנות” (Trust vs. Mistrust).

בשלב זה, התינוק מפתח תחושת אמון בסיסית בעולם כתלות בטיפול שהוא מקבל מהוריו או מהדמויות המטפלות בו. אם צרכיו מסופקים בעקביות ובאמפתיה (כמו מזון, חום, מענה לבכי), הוא לומד שהעולם בטוח ואמין. לעומת זאת, אם הצרכים אינם נענים כראוי, עלולה להתפתח תחושת חשדנות וחוסר ביטחון כלפי הסביבה.

אמון בסיסי נחשב לאבן דרך קריטית בהתפתחות הרגשית והחברתית של הילד, והוא משפיע על יכולתו ליצור קשרים בין-אישיים בהמשך החיים.

Erikson, E. H. (1950). Childhood and Society. W. W. Norton & Company.

Next Post

אם טובה דיה

א מרץ 9 , 2025
“האם הטובה דיה מתחילה עם התאמה כמעט מוחלטת לצורכי תינוקה, אך עם הזמן היא מתאימה את עצמה פחות ופחות באופן הדרגתי, בהתאם ליכולתו המתפתחת של התינוק להתמודד עם כשליה.” אם טובה דיה (Good Enough Mother) הוא מושג שטבע הפסיכואנליטיקאי והרופא הבריטי דונלד ויניקוט בשנות ה-50 של המאה ה-20. המושג מתאר גישה להורות המדגישה כי אין […]

תגיות נצפות